Menu
  • slide 14
  • slide10
  • slide11
  • slide12
  • slide13
  • slide2
  • slide3
  • slide4
  • slide5
  • slide6

FB-letterlogo-gr

NIEUWSBRIEF

INTERNATIONAL GLASS PRIZE
The Process
04/04/2015-13/09/2015

Initiatief: Private Stichting Charlotte van der Seijs
Locatie en organisatie: GLAZENHUIS

WWW.INTERNATIONALGLASSPRIZE.BE

In 2012 ging de International Glass Prize op zoek naar de identiteit van Het Object. De tweede editie van deze driejaarlijkse internationale wedstrijd voor kunst en design richt zich op de diversiteit van Het Proces. Het verkent de experimentele ontginningsvelden en zet deze af tegen de technische limieten van het productieproces. Evengoed wordt er gekozen voor een conceptuele benadering van het creatieve proces met mogelijk slechts een filosofische of visuele referentie naar het materiaal glas. Uit 756 inzendingen selecteerde de jury 51 kunstenaars met 15 nationaliteiten voor de International Glass Prize tentoonstelling. De Private Stichting Charlotte van der Seijs reikt EUR 12.000 aan prijzengeld uit en twee werkperiodes in het atelier van het GlazenHuis.

Laureaten geldprijzen:

KAREN VERMEREN (België)
Svínafellsjökull in the GlazenHuis
EUR 6000
De IGP-jury bekroont Karen Vermeren voor haar panoramische glasschildering waarbij ze het expliciete gebouw als glazen drager gebruikt. Als hedendaags schilder gaat Vermeren
op voortreffelijke wijze de uitdaging aan om een extra dimensie toe te voegen aan de gegeven ruimte. Ze benadrukt de architecturale structuren en speelt met de illusionistische elementen ervan. Schilderkunst of glaskunst? Zonder twijfel speelt glas en de interactie met haar omgeving een uiterst belangrijke rol. Vermeren’s procesmatige interventie overstijgt hier dan ook enige afbakening.

SIMSA CHO (Japan/Netherland)
Matoi - Matoi 2
EUR 3000
De IGP-jury bekroont Simsa Cho met een bijzondere waardering voor de werken ‘Matoi’ en ‘Matoi 2’. Als glaskunstenaar slaagt Cho er in om een onophoudelijke evolutie in zijn werken te ontwikkelen die naast een technisch vernuft en een unieke, vormelijke dynamiek, een inhoudelijke geladenheid voortbrengen. Vanuit een reflecterende persoonlijkheid en een verfrissende blik vertaalt Simsa Cho zijn beleving van spiritualiteit en traditie in een bijzonder krachtige en kleurrijke beeldtaal.

JENS GUSSEK (Duitsland)
Stalingrad
EUR 3000
“Onverwacht en confronterend” zo bekroont de IGP-jury het werk ‘Stalingrad’ van Jens Gussek. Direct en gelaagd, met een eerder subtiele verwijzing naar het proces en een onopzichtelijk gebruik van glas. Gussek kiest hier bewust om alle kracht te ballen in de boodschap en in het genereren van opeenvolgende vragen. Stalingrad brandt in op je netvlies en blijft vervolgens hangen in je gedachten.

Laureaten werkperiodes:
RUI SASAKI (Japan)
MATTHEW C. SZÖSZ (Verenigde Staten)

www.internationalglassprize.be

 

igp2015” width= igp2015” width=
 
igp2015

Dorp 14b - 3920 Lommel - België
T +32(0)11/54.13.35 - F +32(0)11/55.22.66
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
adrespijl

 logo-lommel

Deze website maakt gebruik van cookies. Door verder te surfen, stemt u in met het gebruik ervan. Meer informatie, klik hier.