Menu
  • slide 14
  • slide10
  • slide11
  • slide12
  • slide13
  • slide2
  • slide3
  • slide4
  • slide5
  • slide6

FB-letterlogo-gr

NIEUWSBRIEF

3 SOLO SHOWS

Het glasmuseum GlazenHuis heeft vier internationaal gerenommeerde kunstenaars uitgenodigd voor de zomertentoonstelling 2013, en dit onder de titel 3 Solo Shows. De broers Jamex en Einar de la Torre (MX/US), Petr Stanický (CZ) en Richard Meitner (US/NL) krijgen respectievelijk de benedenverdieping, het gelijkvloers en de tentoonstellingsruimte op de eerste verdieping aangeboden om er een 'solo-show' in te richten.

Ongetwijfeld zal deze tentoonstelling opmerkelijke confrontaties voortbrengen vanuit drie uiteenlopende benaderingen van kunst, glas en de museale ruimte. Zo herscheppen Jamex en Einar de la Torre de grijze omgeving op vrijzinnige wijze in een kleurrijk en grenzeloos spektakel dat overladen is met referenties naar zowel Mexicaanse volkskunst als Vlaamse folklore. Mogelijk minder losbandig maar evenzeer radicaal is de merkwaardige artistieke ingreep van Petr Stanický. Door de architecturale context heen creëert hij op een eenvoudige maar monumentale wijze een opmerkelijke interventie met een translucide karakter. Richard Meitner schept objecten met een ziel, als autonome individuen opgebouwd uit lijnen, volumes en verbindingen groeiende tot karakters die een ruimtelijk evenwicht zoeken tussen het statische en dynamische. Vanuit zijn elementair universum van gecodeerde vormen stimuleert Meitner een intuïtieve beeldtransfusie.

Ondanks de visuele diversiteit gaan deze kunstenaars wel samen in het gegeven dat hun ideeën (meestal) zichtbaar gebruik maken van glas, als een hulpmiddel, als een onbegrensd beeldend materiaal met aantrekkelijke vormgevende voordelen, én dit binnen hun overtuiging dat deze toepassing ondergeschikt is aan de waarneming van kunst. Het is duidelijk dat zij bevrijd zijn van elke materiële verplichting, zowel in de keuze als in de behandeling ervan. Op dit punt is het dan ook vanzelfsprekend overbodig om over glaskunst te spreken.

link digitale catalogus

TENTOONSTELLINGEN 3SOLOS01-tumb stanicky2-thumb copy
 
TENTOONSTELLINGEN-3SOLOS03-tumb
   
TENTOONSTELLINGEN-3SOLOS04-tumb TENTOONSTELLINGEN-3SOLOS05-tumb
   
TENTOONSTELLINGEN-3SOLOS06-tumb

TENTOONSTELLINGEN-3SOLOS07-tumb

Meitner1-thumb

 DLT3-thumb

 stanicky3-thumb  stanicky1-thumb

Dorp 14b - 3920 Lommel - België
T +32(0)11/54.13.35 - F +32(0)11/55.22.66
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
adrespijl

 logo-lommel

Deze website maakt gebruik van cookies. Door verder te surfen, stemt u in met het gebruik ervan. Meer informatie, klik hier.