Menu
  • slide 14
  • slide10
  • slide11
  • slide12
  • slide13
  • slide2
  • slide3
  • slide4
  • slide5
  • slide6

FB-letterlogo-gr

NIEUWSBRIEF

EDUCATIE - WORKSHOPS - CURSUSSEN - PROGRAMMA

4 DAAGSE WORKSHOP GLASGIETEN EN PERSEN MET ELISABETH KELLY (AUS)

Tijdens deze unieke workshop ontwerpen en vervaardigden de cursisten mallen voor het gieten en het persen van repetitieve glaselementen voor sculpturale en architecturale toepassingen.
Vertrekkende vanuit een toelichting van het artistieke werk van Elizabeth Kelly worden onderwerpen als glassoorten en malmaterialen, productieprocessen en bewerkingstechnieken, alsook assemblage, integratie en installatie besproken.
Cursisten ontdekken de mogelijkheden van het gieten in open, meerdelige grafietmallen met oppervlaktestructuur en maken kennis met het stempelen en persen van glas.
Elisabeth Kelly volgde vanaf 1985 een twee jaar durende opleiding glasblazen aan de JamFactory Contemporary Craft and Design Centre in Adelaide, Australië. Daarna studeerde ze verder aan het Adelaide Centre for the ARTS en de Australian National University School of Art waar ze haar diploma Beeldende Kunst behaalde.

Ze doceerde aan het Sydney College of the Arts en aan de University of Sydney. Kelly werkte als onderzoekster in gekleurd glas voordat ze haar Masterdiploma in de beeldende kunst en een Post Graduate Award voor haar onderzoek naar de chemie in gekleurd glas ontving.

Vanaf 1997 stond Kelly drie jaar lang aan het hoofd van de Glass Workshop aan de JamFactory Contemporary Craft and Design Centre in Adelaide. Kelly's werk wordt tentoongesteld over gans Europa.
In 2003 richtte Elisabeth Kelly in Australië Studio Tangerine op. Hier onderzocht ze de mogelijkheden voor het ontwikkelen van kleinschalige industriële processen, dit met het oog op de toepassing van gekleurde repetitieve glaselementen in architectuur, kunst en design.

Meer info: www.studiotangerine.com.au

Periode: 19-22 februari van 10.00 tot 17.00 uur
Docent: Elizabeth Kelly (AUS)
Deelnemers: min.6 – max.8 personen
Basiskennis glas vereist
Kostprijs: € 480

Inschrijven via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of tel: 011 541 335

Dorp 14b - 3920 Lommel - België
T +32(0)11/54.13.35 - F +32(0)11/55.22.66
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
adrespijl

 logo-lommel

Deze website maakt gebruik van cookies. Door verder te surfen, stemt u in met het gebruik ervan. Meer informatie, klik hier.